zonne-strijp-logo

 

 

 

Meer zon in de Strijp

Een aantal wijkbewoners organiseren dit jaar weer een energiecampagne in De Strijp net zoals in 2013. Vanwege de extra aandacht in de campagne voor zonne-energie is de campagne ‘Zonne-Strijp’ gedoopt.

Zonnepanelen De Strijp 2013Tijdens de eerste campagne zijn in De Strijp 150 woningen verbeterd. CV-ketels werden vervangen door Hoog Rendement ketels. Ventilatiesystemen zijn voorzien van energiezuinige ventilatoren en op zo’n zestig woningen zijn zonnepanelen geplaatst. Daarmee was de campagne één van de meest succesvolle in onze regio. Begin mei is bekend welke maatregelen in de nieuwe campagne kunnen worden aangeschaft: bewoners kunnen zich dan weer aanmelden voor één of meer van deze maatregelen. Ook worden dan informatieavonden georganiseerd. Nog voor het hoog zomer is, zullen naar verwachting de eerste maatregelen zijn uitgevoerd.

 

Stand van zaken

19 juli 2017

Nog steeds druppelen er opdrachten binnen. Maar zo langzamerhand gaan de gedachten meer naar de vakantie. Het aantal opdrachten staat nu op 125. Hiernaast ziet u de grafiek met offerteaanvragen in rood en de opdrachten in blauw.

De aanvraagtermijn voor offertes is al enige tijd gesloten. Als u toch nog interesse heeft, kunt u rechtstreeks met de bedrijven contact opnemen. De link naar hun website kunt u vinden op de pagina ‘Bedrijven’ (zie menu links boven). Enkele mensen hebben dat al gedaan. Het aantal offerteaanvragen is daardoor gegroeid tot 218.

Vrijwel alle mensen die interesse hadden in één of meer maatregelen, hebben offerte aangevraagd. Veel mensen maken hun woning duurzamer en gezonder, zonder dat ze er veel tijd mee kwijt zijn.

Als u een offerte hebt ontvangen en nog geen opdracht hebt gegeven, let dan op de geldigheidstermijn.

 

 

Informatieavonden

1 juni 2017

Maandag 15 mei 2017 en woensdag 17 mei 2017 vonden informatieavonden plaats. Met in totaal ruim 60 wijkbewoners waren het geslaagde avonden. Na een welkomswoord van initiator en duurzaamheidsambassadeur Arnold Homan vertelde een wijkbewoner die had meegedraaid in het projectteam, hoe de inkoop actie is verlopen. Maandag vertelde Anton Peeters hierover en woensdag deed Mischa Smedes dit. Zij vertelden  over het ontstaan van de campagne en hun ervaringen met het energie besparen in hun eigen woningen.

Na hun verhaal presenteerde Frank Spruit van het Energieloket de enquêteresultaten, ging hij in op de veel voorkomende klachten in de wijk en gaf hij een toelichting op de energiemaatregelen. Hij meldde dat er al veel aanvragen voor offertes binnen zijn. Overigens komen er steeds nieuwe bij. In het onderdeel Stand van zaken (hierboven) wordt regelmatig het aantal aanvragen weergegeven. De presentatie van de avond is te vinden op de pagina Documenten (zie menu links). Door de gemoedelijke setting tijdens de avonden was er tijdens de presentatie veel interactie en wisselden aanwezigen ook onderling ervaringen uit. Dat is ook duurzaamheid: sociale duurzaamheid.

Na de presentatie was er een kleine minimarkt waar mensen nog even bij de geselecteerde leveranciers langs konden. Daar is ook goed gebruik van gemaakt. Veel vragen zijn beantwoord en de wijkbewoners gingen tevreden naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedrijven zijn geselecteerd

21 mei 2017

Het is zover. De bedrijven zijn geselecteerd. Op basis van de vorige campagne en de enquête (zie de pagina Enquête in menu links) zijn maatregelen gekozen en heeft het projectteam bedrijven geselecteerd. Het projectteam bestaat uit een zestal ambassadeurs uit de wijk zelf. Zij hebben met ondersteuning van het Energieloket prijzen opgevraagd bij bedrijven. Hierbij zijn zoveel mogelijk ook bedrijven uit de regio uitgenodigd. De volgende bedrijven zijn gekozen:

  • Zonnepanelen: Innodura
  • Ketels en zonneboilers: Jac van Zeijl
  • Ventilatie (nieuwe box en schoonmaken): RCO Ventilatie

Op de pagina Bedrijven (zie menu links) vindt u informatie over de bedrijven en de geboden producten. Er zijn net als bij de vorige campagne informatieavonden georganiseerd waarin de maatregelen zijn toegelicht en waar de wijkbewoners kennis konden maken met de bedrijven en daar hun vragen konden stellen. Deze avonden zijn geweest op maandag 15 mei en woensdag 17 mei.

 

Thema avond zonne-energie en energie-inkoop

DSC_1061.JPG comDSC_1066.JPG com24 februari 2017

Gastsprekers uit Delft en Den Haag, ambassadeurs van Zonne-Strijp en het Energieloket waren aanwezig om alle kanten van zonne-energie te belichten. Met bijna 40 mensen uit de wijk en maar liefst twee wethouders was wel duidelijk dat het onderwerp hoog op de agenda staat. Alle aspecten van zonne-energie zowel praktische en financiële als duurzaamheid, collectieve zonnedaken en een eigen energiebedrijf zijn de revue gepaseerd. Het was een geannimeerde en leerzame avond. Vele wijkbewoners gingen tevreden met een hoop nieuwe kennis naar huis.

De presentaties zijn te downloaden op de pagina ‘Documenten’ (zie linker menu).

 

 

 

In februari is er een enquête onder de bewoners gehouden. U kon als bewoner van De Strijp zelf aangeven waar uw interesse ligt. Binnenkort komen de resultaten op deze website.

 

Voor en door bewoners: ambassadeurs

3 februari 2017

Wederom wordt nauw samengewerkt met de Bewonersorganisatie De Strijp, het Energieloket en de gemeente. Echter, anders dan in 2013, helpen meer wijkbewoners mee. Dit zijn onder andere mensen die bij de vorige campagne maatregelen troffen zoals zonnepanelen. Deze ‘ambassadeurs’ zijn meer dan gemiddeld geïnteresseerd in duurzaamheid, verbetering van de wijk en bewonersparticipatie. De ambassadeurs helpen actief mee aan het organiseren van de campagne en delen graag hun ervaringen met u. Op de pagina Ambassadeurs kunt u hier meer over lezen (knop ‘Ambassadeurs’ in linker menu).

 

Meer informatie

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over deze campagne, dan kunt u een e-mail sturen aan info@energieloket.info.

Copyright © 2016. All Rights Reserved.